Buscant moixerons dins del bosc

Busquem moixerons a cotes altes que s'amagen dins del bosc

 

Hola boletaires! Seguim buscant bolets de primavera, esgotant els darrers dies dels moixerons, abans no començem a canviar d'espècies durant aquesta petita treva que la meteorologia ens dóna cada any abans no començi l'estiu de debó.

De fet l'estiu ja ha començat i les calors s'han fet notar de manera puntual, ara, és quan toca enfilar la cota d'alçada o guanyar latitud per anar a veure les moixeroneres més tardanes

En el nostre cas, no hem pujat molt d'alçada, però si de latitud, ens hem situat en vessants més al nord on les temperatures els hi costa més de remuntar, per la nit encara s'hi escapa alguna glaçada i els moixerons s'amaguen dins del bosc. Diuen els que hi entenen, que aquestes moixeroneres, les que estan amagades dins del bosc, són les millors ja que trenquen els esquemes d'hàbitat d'aquest bolet i per això, són les menys freqüentades. 

Podeu veure un exemple de trobar moixerons dins del bosc en aquest vídeo que hem preparat !

 

 

 

 

També cal destacar, que són les més complicades de trobar, ja que són les que menys marquen, però ús deixo un secret: aquestes moixeroneres apareixen als vorals dels prats que limiten amb bosc i en comptes de seguir cap a l'exterior del prat, prenen la direcció cap a dins del bosc, per això mai desestimeu l'opció de cercar-los dins del bosc.

 

Moixerons blancs enmig de l'herba verda

 

 

 

Moixeronera tardana a latituds altes

 

 

  • Carles Gutiérrez Burniol

    D'origen Berguedà i boletaire des de ben petit per tradició familiar, amant dels boscos i muntanyenc d'alta muntanya. Intrigat per entendre el món dels bolets a través de totes les variables que hi intervenen. Defensor del medi natural i apassionat en olorar la terra mullada, visualitzar els colors de les estacions i respirar l'aire fresc i saludable de la muntanya.

    Impulsor del Blog de bolets i muntanya d'en siureny, publicador a Bolets.com
    Facebook  |  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.