Tempestes i reflexions buscant moixerons

Experiències i sensacions amb els bolets: buscant moixerons (8-6-13)

 

Com ha anat la jornada i com està el terreny?

Sortida d'avui dissabte amb risc elevat de pluja, fred i vent al pirineu, a buscar bolets de primavera, qui ho diria. El mono ha pogut més i, tot i que una vegada més m'he hagut de treure els calçotets de lo xops que estaven, he gaudit com mai d'aquella felicitat que explica l'Albert quan quedes xop de dalt a baix i l'aigua llisca per la teva cara quan aixeques la mirada al cel. Moixerons, bones sensacions i roba de recanvi, és clar.

 

Avui puc dir, que tot i no ser el dia que n'he trobat més de moixerons ni el dia idoni per fer grabacions; he gaudit com mai. D'erols de moixerons plens ben pocs, però tots anaven fent-ne un parell o tres i de mida bona. Lo millor era l'alçada i el color de l'herba. L'herba marcava com mai ajudada pel seu color verd llampant, era el dia en què es veien totes les moixeroneres clares, dia per tornar a regrabar al cap els recorreguts de les moixeroneres i agafar punts de referències com recs, arços o fins hi tot arbres per refrescar-ho de nou d'aqui un any. I per acabar, dia per descobrir-ne de noves!

 Moixeroneres noves grans i ben marcades

 

Agrupem els moixerons collits a la moixeroners

 

Collint moixerons a la moixeronera

 

N'han caigut tres o quatre més de moixeroneres, he arribat tard perquè els bolets s'havien fet malvé de tanta aigua i allà s'han quedat, però cap problema, he marxat amb cara de felicitat, esperem que l'any vinent tingui una millor benvinguda.

 

Collim aquest moixeró tant gran enmig de l'herba

 

Els cama-secs treballen poc, és curiós, ja que el terreny està regat, algunes clapades localitzades que feien goig. Es notava que estaven revifant degut a les darreres plujes. N'he agafat uns quants que segurament assecarem!

 

Cama-secs revifats per l'aigua caiguda

 

Cama-secs que van seguint el seu camí

 

També destacar que hi havien alguns erols de Melanoleuca, de fàcil confondre amb el moixeró. Per conèixer bé les diferències i ajudar a identificar-la bé premeu aquest enllaç on hi trobareu un video genial

 

Comparativa entre moixeró i melanoleuca

 

 

Bolets de primavera, moixerons i sensacions després de passar un dia als prats

 

En la majoria d'ocasions, m'agrada buscar bolets en solitàri, amb el cel núvol i amenaçador, m'agrada mullar-me i no tinc problemes per revolcar-me per terra alhora de passar per sota un vailet, ni alhora de xafar una pasterada de vaca o de cavall. Són situacions en què un es troba tant bé enmig d'aquest medi, que en molts moments et dóna la sensació que en formes part. T'oblides de tot i vius el moment.

 Trobem un gran moixeró enmig de l'herba verda

 

Quan arribes a casa i tornes a la civilització, penses amb l'experiència viscuda, cada jornada boletaire és diferent i vius aquests moments màgics des del record intern, reflexiones i entens que aquests moments són vitals per afrontar les llargues i dures jornades dels dies hàbils. Ja tinc les piles carregades.  Arribes a un punt en què et plantejes si l'experiència d'aquests moments pujant muntanyes o buscant bolets, són vitals per treure forçes pel dia a dia i poder viure feliç. Suposo que és per això que des de bolets.com ens estimem tant el món dels bolets i tot el que s'hi veu involucrat.

 

Trobem uns quants moixerons junts joves i tendres

 

Moixeró rabassut collit sol i dins la terra

 

Experiències boletaires, bolets de primavera, bons moments viscuts dins d’un entorn ideal i una parrafada que ús he escrit després d’un dia genial, gràcies moixerons !

 

Ensenyem la collita de moixerons que hem trobat avui

 

Foto de la collita d'avui ampliada

 

 

 

  • Carles Gutiérrez Burniol

    D'origen Berguedà i boletaire des de ben petit per tradició familiar, amant dels boscos i muntanyenc d'alta muntanya. Intrigat per entendre el món dels bolets a través de totes les variables que hi intervenen. Defensor del medi natural i apassionat en olorar la terra mullada, visualitzar els colors de les estacions i respirar l'aire fresc i saludable de la muntanya.

    Impulsor del Blog de bolets i muntanya d'en siureny, publicador a Bolets.com
    Facebook  |  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.