Trompeta de la mort Vs Trompeta cendrosa

Aquest any ens estem trobant força fructificació de la trompeta cendrosa (Cantharellus cinereus), als mateixos llocs on trobem la trompeta dels morts (Craterellus cornucopioides). Per sort per a tothom, la trompeta cendrosa també és comestible, i d'un valor culinari semblant al de la trompeta vera.

Diferències entre la trompeta de la mort i la trompeta cendrosa.

La trompeta cendrosa és d'una mida més petita que la trompeta de la mort, i la forma del barret sovint ens recorda més al camagroc que a la trompeta de la mort per fer un embut molt menys ampli. Això sí, té un barret ben negre que també sembla que toqui a mort!

Una altre diferència clara amb la trompeta de la mort són els plecs que mostra a l'himeni (l'himeni és allà on hauriem de trobar les làmines, a sota del barret). A la trompeta cendrosa trobem uns plecs ben marcats, mentre que a la trompeta de la mort l'himeni és ben llis.

I encara hi tenim una tercera diferència. El peu de la trompeta cendrosa és força més curt i prim que el de la trompeta de la mort.

Amb aquestes pistes... oi que em sabreu dir quina és quina a la foto?

 

trompeta cendrosa Vs trompeta de la mort

 • Boletaire Ivan IPVIPV- Ivan Pino

  Boletaire des que tenia ús de raó i podia caminar, seguint la tradició i les ensenyances de l'avi.
  Caminador, explorador i curiòs que s'ha prés això dels bolets com un esport i un repte a més d'una afició.
  Interessat en investigar tot el que fa referència a cicles de bolets, apassionat de la meteorologia i aprenent de geologia i botànica.

  Impulsor d'Amb B de Bolets i Bolets.com
  Facebook | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.