Rovellons i consell de cerca al Pirineu

Seguim buscant rovellons amb alguns consells per cercar-los al Pirineu

Seguim  buscant bolets, seguim pensant en taronja, seguim buscant rovellons. El vent, altrament dit matabolets, aquests darrers dies al pirineu, ha fet mal als bolets. Allà on les florades eren fortes gairebé no es nota, però allà on les florades eren dèbils s’ha fet notar més. Com ja sabem tots, el vent asseca el terreny i això afecta negativament als rovellons i bolets en general. S’haurà d’anar mirant l’evolució de les pluges en els propers dies.

 

Rovellons a primera hora del dia, humits de la pluja caiguda durant la nit

 

Els rovellons, els trobem al voltant dels pins dispersos, més que no pas dins del bosc, que és on els busquen la majoria de boletaires, tot i que també n’hi ha, ja que la florada és prou potent. No és necessari anar ràpid buscant-los, cal parar atenció, concentrar-se i guiar-se per la intuïció boletaire alhora de la cerca. Encara hem pogut fer un parell de cistells ben bonics amb uns rovellons de qualitat.

 

 

Collita de rovellons, exemplars lactarius deliciosus

 

Posats a fer, explicarem un bon consell alhora d’anar a cercar el preuat rovelló al pirineu: el boletaire per defecte, busca zona de bosc per anar-lo a cercar. Tot i que és perfectament vàlid, a mi m’agrada sortir d’aquestes zones per anar a buscar els pins joves que es troben més allunyats del bosc, més aïllats i dispersos.

 

Rovellons joves, tendres i en perfecte estat

 

Posem com exemple, una extensió d’un camp de futbol en la qual hi hagin repartits esporàdicament una vintena de pins, doncs es tractaria de voltar-los tots i rastrejar de manera efectiva les seves vores i el seu interior. En moltes ocasions, la brancada inferior dels pins dificulten la visualització de les vores, serà llavors quan ens haurem d’esforçar més que mai, ja que moltes vegades dins d’aquestes brancades hi abunden els rovellons. 

 Aquest cap de setmana tornarem al bosc, no ha plogut entre setmana i ha ventat. Les previsions són pitjors que fa una setmana, però han començat a treballar noves zones i també hi ha ganes d’explorar. Ho seguirem lluitant tant com puguem, mentre esperem les pluges !

 

Ampliació de rovellons acabats de collir

 

  • Carles Gutiérrez Burniol

    D'origen Berguedà i boletaire des de ben petit per tradició familiar, amant dels boscos i muntanyenc d'alta muntanya. Intrigat per entendre el món dels bolets a través de totes les variables que hi intervenen. Defensor del medi natural i apassionat en olorar la terra mullada, visualitzar els colors de les estacions i respirar l'aire fresc i saludable de la muntanya.

    Impulsor del Blog de bolets i muntanya d'en siureny, publicador a Bolets.com
    Facebook  |  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.