El nabiu és amic del cep vermell

L'altre dia a l'article de la sortida per La Rambla, comentava en broma que havia fet una mica de màgia, i la màgia va sortir ben bé de les nabineres. 

La nabinera, una planta útil per al boletaire 

La nabinera és una planta baixa que creix a boscos obaguets per sobre del 1300 metres, amb fulles petites caduques. Li agraden els sóls silicis i la trobem tant a boscos de pi roig, pi negre, faig o bedoll. Els fruits que dona són d'un color morat i tenen un gust força àcid i àsper degut a l'alt contingut de tanins que conté, però és molt cotitzat tant per a la reposteria com per fer mermelades.

Però.. què és el que ens interessa als boletaires de la nabinera? Primer de tot ens marca que el terreny és àcid, o sigui que podrem buscar espècies de tendència acidòfila com per exemple el cep, i segon, és ben conegut per alguns boletaires que la nabinera és molt amiga del cep vermell (boletus pinophilus).

Així, que ja sabeu, quan veieu un bosc amb nabineres no el refuseu! Tant al juny com a l'agost i el setembre poden amagar el nostre petit gran tresor.

Al video us ensenyem una nabinera bona productora de ceps.


ceps pinicoles

 • Boletaire Ivan IPVIPV- Ivan Pino

  Boletaire des que tenia ús de raó i podia caminar, seguint la tradició i les ensenyances de l'avi.
  Caminador, explorador i curiòs que s'ha prés això dels bolets com un esport i un repte a més d'una afició.
  Interessat en investigar tot el que fa referència a cicles de bolets, apassionat de la meteorologia i aprenent de geologia i botànica.

  Impulsor d'Amb B de Bolets i Bolets.com
  Facebook | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.