Congelar bolets

Congelar els bolets és segurament la manera més còmoda, fàcil i versàtil que tenim per conservar-los.

Hi ha dos maneres possibles de congelar els bolets. La primera és congelar-los en cru, mentres que la segona consisteix en donar-los un punt de fregit i en comptes de deixar-los a la nevera, posar-los al congelador.

Congelar els bolets en cru.

Per congelar els bolets en cru hem de tenir en compte dos coses imprescindibles:

Cep jove per congelar.1-     Els bolets han de ser joves, amb textura dura.

2-     Quan els vulguem fer servir els haurem de llençar a la paella encara congelats, d’altre manera la seva textura es malmetria.

Netejarem els bolets sense mullar-los, amb un drap humit com us ensenyem a l'article "Netejar bolets de forma ràpida i fàcil", i els posarem a la nevera unes 4 hores a la nevera per a que agafin fred i parar-los el metabolisme. Passades les 4 hores ja podem posar els bolets a bosses de congelació, etiquetar amb la data de congelació si ho creiem necessari i posar-los al congelador.

Amb aquest mètode és recomanable consumir els bolets abans de 4 o 5 mesos des de que els vam congelar, per suposat que cal evitar que perdin la cadena de fred (congelar i descongelar).

Bolets més adequats per congelar en cru.

Bolets com el cep jove, la llenega o la trompeta de la mort es conserven perfectament congelats en cru.

Congelar els bolets fregits.

Fregir i congelar bolets.Un altre mètode, encara més versàtil és fregir els bolets abans de conservar-los. Fregirem els bolets segons us indiquem en l'article "fregir bolets". Un cop fregits els deixarem refredar i els posarem una estona a la nevera. Quan ja siguin ben freds estaran a punt per col·locar a bosses de congelació.

Etiquetem amb la data, lloc i tipus de bolet i els posem al congelador.

Podem fer servir aquest mètode de conservació amb tots els bolets sense distinció de tipus o tamany. Quan els vulguem fer servir els podem descongelar el dia abans deixant-los a la nevera i ens quedaran pràcticament com si els acabéssim de fregir.

Amb aquest mètode el temps de conservació és més llarg: podem consumir els bolets 8 o 9 mesos després d’haver-los congelat.

Personalment és el mètode de conservació que més utilitzo, ja que a més té l’avantatge respecte a congelar els bolets en cru d’estalviar espai al congelador.

 

Sabeu més sobre congelar bolets?

Recordeu que els comentaris són oberts per a que digueu la vostra sobre com congelar bolets. També teniu disponibles les xarxes socials, o el fòrum de bolets.com per compartir les vostres idees.

 • Boletaire Ivan IPVIPV- Ivan Pino

  Boletaire des que tenia ús de raó i podia caminar, seguint la tradició i les ensenyances de l'avi.
  Caminador, explorador i curiòs que s'ha prés això dels bolets com un esport i un repte a més d'una afició.
  Interessat en investigar tot el que fa referència a cicles de bolets, apassionat de la meteorologia i aprenent de geologia i botànica.

  Impulsor d'Amb B de Bolets i Bolets.com
  Facebook | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.