Estofat de vedella amb bolets

Una recepta típica boletaire que agrada a tots els publics       


Barreja de boletsAquesta recepta és ideal per fer amb bolets, tothom ha sentit a parlar dels estofats amb bolets i és que lliguen la mar de bé com acompanyament de la carn. Clar, que sempre hi ha bolets més idònis que d'altres per cuinar amb estofat, però moltes són les espècies comestibles vàlides que podrem fer servir per cuinar aquest plat. Per tant, aquesta recepta ens servirá en més o menys mesura per poder cuinar amb un bon ventall de bolets. En aquest cas, hem fet servir una barreja de fredolic allenegat i llenega blanca, ideals per estofats.

Hi ha moltes maneres de preparar els estofats de vedella amb bolets, totes seran bones però hi ha petits detalls que hauran de ser presents sigui quin sigui el mètode que utilitzem. En aquest article ús ensenyem la nostra manera de cuinar aquest plat.

 

Ingredients per cuinar l'estofat de vedella amb bolets (2 persones)

 

  • Ingredients trossejats a la cassola0,5kgs de vedella tallada a tacs
  • 1 ceba mitjana
  • 2 tomàquets
  • 3 pastanagues
  • Aigua, sal i pebre
  • 5 grans d’all
  • 1 fulla de llaurer
  • 1 patata mitjana
  • Barreja de bolets
  • Farina
  • 1 got de vi ranci, vi blanc, xeres...
  • 10 ametlles, julivert i 2 grans d’all per la picada

 

Com cuinem l'estofat de vedella amb bolets ?

Preparem una cassola amb oli i hi posem la vedella sal-pebrada, a continuació hi afegim la ceba, tomàquets, pastanagues, all, la fulla de llaurer i el got de xeres. No cal que trossejem massa les verdures ja que les acabarem triturant més tard. Passats uns minuts separarem la carn, l’objectiu és que no acabi de quedar cuita del tot. Les verdures les deixem que es vagin cuinant uns 20 minuts més a foc lent, fins que s’acabin de desfer.

Cuinant vedella amb boletsPosteriorment, posarem tota la verdura amb els seus sucs en un recipient i la triturarem, ens quedarà una massa una mica espessa que farà la funció de sofregit. A partir d’aqui, posarem la vedella a la cassola, hi afegirem el sofregit triturat pel damunt i una mica d’aigua, la justa perquè es facin les patates. Serà important no afegir-hi massa aigua ja que sino ens quedarà massa líquid. Ho barrejem bé.

Mentrestant, pelem les patates i les trossejem a quadres petits, les afegim a la cassola i ho deixem coure a foc mig entre 20-30 minuts. Passat aquest temps hi afegirem la picada que haurem fet amb ametlles, julivert i un parell de grans d’all. Barrejem bé tots els ingredients.

Per altra banda, un cop netejats i trossejats els bolets, els enfarinem una mica i els posem en una paella a coure a foc fort. Volta i volta per acabar afegint-los a la paella amb la vedella i el sofregit. Els bolets els enfarinem una mica perquè ens ajudarà a espessir una mica més la salsa quan els ajuntem amb la resta d’ingredients. Deixem coure uns 15minuts més per tal que es barrejin tots els sabors i ja ho tindrem llest per servir.

Recordem que aquests menjars amb suc, són més bons si es deixen reposar un dia. A mi m’agrada fer-ne sempre una mica més per tal que en sobri pel dia següent. Bona cuina boletaire i bon profit!

 

Plat acabat de vedella amb bolets

 

Boletaires, segur que alguna vegada heu cuinat aquest plat, ens expliqueu com ho feu? podeu comentar-ho a peu de pàgina o mitjançant els fòrums i xarxes socials.

 

  • Carles Gutiérrez Burniol

    D'origen Berguedà i boletaire des de ben petit per tradició familiar, amant dels boscos i muntanyenc d'alta muntanya. Intrigat per entendre el món dels bolets a través de totes les variables que hi intervenen. Defensor del medi natural i apassionat en olorar la terra mullada, visualitzar els colors de les estacions i respirar l'aire fresc i saludable de la muntanya.

    Impulsor del Blog de bolets i muntanya d'en siureny, publicador a Bolets.com
    Facebook  |  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.