Fideus amb costella, botifarra i rovellons
Els rovellons queden molt bé amb aquesta recepta, especialment aquests que van ser collits al pirineu en un terreny àcid, envoltat per mates d'estepa que li dónen un aroma molt perfumat. Els ingredients combinen entre sí, és impressionant el que es pot arribar a fer partint d'un simple sofregit!
Ingredients dels fideus amb costella, botifarra i rovellons (per a 4 persones):
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 2 tomàquets madurs
- 1 gra d'all
- costella de porc
- Dues botifarres amb pebre de les primes
- Pebre vermell
- Oli, sal, pebre negre
- Fulla de llaurer
- Un bon grapat de rovellons
- Els fideus (equivalent a tres vasos plens)
- Mitja copa de vi blanc
- Encara no 1 litre d'aigua
Elaboració del plat:
Primer posem els rovellons a coure a foc molt lent amb mig gra d'all trossejat. En aquest cas els hem agafat congelats de l'any passat, els quals han conservat la seva textura i aroma original, podeu veure métode de congelació clissant aqui. Un cop fregits els reservem.
En un altre foc, daurem la costella de porc i la botifarra tallada a talls petits i hi afegim mig gra d'all laminat, a continuació sal pebrem. Un cop tinguem la carn enrrossida la retirem.
Amb el mateix oli, fem el sofregit amb la ceba i el pebrot ben picats i hi afegim la fulla de llaurer. Quan estan fets, hi afegim el tomàquet triturat i ho deixem coure sempre a foc lent. Un cop ho tinguem cuit hi afegim mitja copa de vi blanc i deixem coure uns 10m a foc lent.
Ha arribat el moment d'afegir-hi els fideus, pujem una mica el foc amb la intenció que quedin daurats, hi afegim una mica de pebre vermell, remenant constantment. Quan comencin a agafar color hi afegim aigua (o brou) i baixem el foc perquè vagi coent lentament. Quan els fideus hagin absorvit l'aigua, afegirem una mica més d'aigua i incorporarem la costella de porc, la botifarra i els rovellons. Barrejerem bé els ingredients i acabarem de deixar coure uns 10m més.
Ja tenim el plat acabat que per cert, ha sortit molt recomenable. És un d'aquells plats que tambe guanyen si els consumim al dia següent, per tant si en feu en quantitat ús assegureu un dinar excepcional pel dia següent.
Ús recomanem maridar aquest plat amb un vi negre anomenat La Romiguera del celler de Nalec (http://www.analec.net/), que de ben segur no ús deixarà indiferents. Bon profit i bona cuina boletaire !
Heu intentat cuinar aquesta recepta, sabeu algún métode per millorar-la o voleu compartir la vostra experiència de cuina amb bolets ? Podeu fer-ho comentant a peu de pàgina o compartint-ho als fórums i xarxes socials.