Pot un bolet aixecar una pedra?

Debat obert, pot un bolet aixecar una pedra?

Ja tenim la polèmica del dia muntada, i ens agradarà saber la vostra opinió. Ens posem en antecedents. Som a un bosc de faig i veiem un cep o sureny "Allà a sota una pedra..", així que, degut a la seva pecul·liar posició decidim ventar-li la primera foto a distància.

cepipedra1

Ben contents ens acostem al cep objectiu per prendre una segona foto, on s´aprecia que el cep aestivalis està clarament inclinat i encaixat entre el terra i la pedra. Una posició curiosa.

cepipedra2

Aquí és on la Ne procedeix a la maniobra recol·lectora. Per fer-ho decideix apartar la pedra (de dimensions considerables) i comenta que li ha costat molt poc de moure la pedra, deixant pas a una clara especulació.. estava el bolet aguantant o aixecant la pedra? Ja tenim el dubte. Tot seguit la Ne arranca el cep.

cepipedra3

Que això si, pinta rabassut i ben fort.

cepipedra4

El cep i un seu familiar que hi havia per la zona. Veiem que té el barret un xic deformat en algun punt i una marca curiosa al punt d'unió entre pota i barret.

cepipedra5

Doncs apa, nosaltres no tenim ni idea de si pot ser possible que un bolet al crèixer pugui aixecar una pedra, i menys d'aquestes dimensions, però com tenim el dubte, aquí obrim el debat. Vosaltres que en penseu, és possible? Teniu alguna experiència similar? Coneixeu alters bolets sospitosos de practicar l´halterofilia?

Per cert, la Ne creu que no ha de ser possible que el bolet sol pugui aguantar una pedra, però mai ho sabrem, ja que la única prova possible era treure el bolet i veure que passava. Gràcies per comentar i compartir a les xarxes socials.