Castanyes verdes i un capbolet de regal

Castanyes verdes i un fracàs boletaire anunciat de regal.

castanyes verdesHi ha dies en que t'aixeques a les 9 del matí, hora champions, esmorzes sense pressa, saps que encara no fa prous dies que la pluja ha caigut, així que no tens l'ansia d'anar a caçar bolets. Entres en el dubte, anirem o no anirem a bosc? Mires a la Ne i dius... va si, anirem a mirar com van les castanyes. En teoria han de ser verdes, ja que l'any passat les vas collir la tercera setmana d'Octubre (report aquí), i avui som dia 12. Agafes el cistell, una motxilla i et plantes a bosc a les 12 del migdia, sense pressa i sense espectatives. Fem la previsió boletaire abans d´entrar, aquell joc que intenta endevinar el que trobarem abans de trepitjar la primera fulla de bosc...

La previsió per avui: 10 Trompetes de la mort, 10 castanyes verdes, un grapat de vaquetes o rossinyols i un cep o un reig podrit, per aquí anava la previsió boletaire, i per aquí vam acabar, amb les trompetes passades, les castanyes verdes, els rossinyols que sortien i sense rastre del cep o del reig, o sigui, no massa allunyat del que havíem pensat si no fos per un bon grapat de llengua de bou que va aparèixer a darrera hora. 

Les castanyes son verdes, el vídeo de com obrir castanyes.

Així doncs, ens entretindrem tiran vídeos, el primer de les castanyes verdes, obrim la pallofa d'una castanya verda, castanyes que cauen amb el vent.

I el segon de les castanyes petites que el vent ha fet caure abans d'hora.

I de bolets ja sabeu... vam fer el que temps enrere definiem com un capbolet, concepte que queda ilustrat en aquest vídeo.

El capbolet en una foto.

Suposo que sensen trobar bolets, i sense portar castanyes, alguns no entendreu que ahir fos una de les millors sortides de la temporada... i és que en això de buscar bolets, de vegades els bolets son el que menys importa.

Capbolet al bosc