La lleterola i el rovelló

La diferencia entre el rovelló i la lleterola.

La lleterola vista de sotaEl rovelló és el bolet més buscat a Catalunya, i la lleterola el bolet no comestible que la gent acostuma a confondre per un rovelló. Ja veieu, fins i tot en el món dels bolets la vida és injusta i mentres uns viuen una vida plena d´èxits d'altres els toca jugar a ser eternament rebutjats, difícil rol el de la lleterola. Així doncs ens decidim a fer un vídeo per explicar-ne les diferències i neix el "Lleterola VS rovelló", la video-comparació definitiva. Els boletaires novells es poden permetre invertir un minut mirant lleteroles per estalviar un bon mal de panxa, i els experts per depurar la tècnica de descobrir-les de passada i sense tocar-les.

La lleterola, fàbrica de decepcions per boletaires novells.

De fet, una situació bastant habitual a l'anar a buscar rovellons, és la de que algú exclami aquell "Guaita quina colla que en tinc!", per tot seguit passar a canviar el to de la seva veu i pronunciar un "Merda, són lleteroles..",  cosa que sempre porta com a conclusió un "Si fossin rovellons emplanaríem un camió", i apa.. a partir d'aquell moment els boletaires comencen amb el "ara em sembla que en tinc un", posant el condicional al veure un bolet que pot ser rovelló o lleterola.  M'estic embolicant, va, som-hi, menys paraules i més vídeos de lleteroles i rovellons.

Rovellons i lleteroles, les fotos de la comparativa.

No posem la foto de la part de sobre del rovelló, ja que tots el teniu molt vist, així doncs fixem-nos amb la lleterola, que vista per sobre ofereix possibilitat de confusió.

2 rovellons o no

Possibilitat que desapareix al donar-li la volta. Un rovelló i una lleterola.

rovello i lleterola

De fet, no totes les lleteroles són tòxiques o no comestibles, però bé, ja sabeu, aquí hem generalitzat. Gràcies per comentar aquesta comparativa amb les vostres tàctiques per distingir ràpidament rovelló i lleterola, cosa que bàsicament s'aconsegueix amb la pràctica.