Com busquem rovellons a pi?

Busquem rovellons pels pins esporàdics, optimitzant la pluja i la humitat

Rovellons de tamany considerable

Compartim aquest article amb tots els boletaires per ajudar a saber com es poden trobar millor els rovellons. Normalment, el sentit boletaire ens porta a buscar els bolets a l’interior de masses boscoses, però hi ha moltes espècies que no només creixen dins del bosc, sino que tenen altres zones de preferència en les quals es poden desenvolupar millor. Ús ho ensenyem posant-hi rovellons i un vídeo explicatiu.

 

Un dels casos es dóna amb els rovellons. El rovelló, és un bolet que prolifera principalment en avetoses i pinedes, preferentment i principalment en boscos amb exemplars joves si parlem de pi. Un dels secrets per trobar-los, és buscar pinatellades joves i disperses, és a dir, ens desmarcarem dels boscos per anar a buscar aquests pins esporàdics que no es poden considerar com a bosc. A partir d’aquí, anirem voltant pi a pi amb molta cura per collir-ne els rovellons, tenint molt amb compte que enmig de les brancades hi trobarem els rovellons que queden més amagats. En l’article “rovellons sota la brancada” podreu veure un vídeo que mostra com d’amagats poden estar els rovellons.

 

 

Un dels principals motius que asseguren l’èxit buscant rovellons als pins esporàdics, és pel tema de la pluja. No sempre plou amb quantitats importants que assegurin que tots els racons de les muntanyes quedin ben regats. A dins els boscos, és més difícil que hi entri l’aigua de la pluja si no hi plou de manera abundant, degut a la densitat que formen tants arbres agrupats. En canvi a les zones on hi trobem pins de forma més esclarissada l’aigua s’aprofita millor i tot l’entorn que rodeja la superficie del pi queda ben regada. Aquest aspecte també valdrà per la humitat ja que en èpoques de poca pluja, les altes humitats afectaran més a zones exteriors que a l'interior dels boscos. D’aquesta manera s’optimitzen les condicions per la proliferació dels rovellons.

 

Exemplars joves de lactarius deliciosus a pi

 

Boletaires, ús animeu a intentar posar en pràctica aquesta tècnica i ens expliqueu els resultats?

Podeu compartir la vostra opinió afegint un comentari al peu d'aquest article, comentant el contingut en els fórums de boletaires o difonent en xarxes socials.

 

  • Carles Gutiérrez Burniol

    D'origen Berguedà i boletaire des de ben petit per tradició familiar, amant dels boscos i muntanyenc d'alta muntanya. Intrigat per entendre el món dels bolets a través de totes les variables que hi intervenen. Defensor del medi natural i apassionat en olorar la terra mullada, visualitzar els colors de les estacions i respirar l'aire fresc i saludable de la muntanya.

    Impulsor del Blog de bolets i muntanya d'en siureny, publicador a Bolets.com
    Facebook  |  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.