Assalt al cep: boletus edulis (2ª part)

He tornat al bosc, aquesta vegada ben acompanyat, continuem resseguint la zona que tants bolets em va donar el dia anterior. Hem sortit de casa amb l’èxit assegurat i això omple d’alegria.

Estic cansat, la pallissa d'ahir va ser important i per acabar-ho d’arreglar he agafat el cistell de reglament… però tot s’ho val. L’objectiu principal del dia és agafar bones imatges i algun bon video per publicar, ja que hi han ceps i bolets de tota mena. Aviat anem recopilant bonics exemplars.

 

Els exemplars més petits de ceps edulis, continuen florant de la terra

 

En poca estona arrasem els cistells, anem al cotxe a deixar els bolets, agafem un cistell més petit i decidim dedicar una estona a investigar. Ens enfilem muntanya amunt per visitar un pegat en el qual teníem dipositades enormes esperances, tot i que encara no n’hi havíem collit mai. Un cop superat l’esforç per arribar-hi, just entrar al bosc ensopeguem amb una desena de boletus edulis, però com més ens endinsem menys bolets hi ha.

Misteris del món dels bolets, que mai poden faltar i que fan que aquesta afició tibi tant! Després de rumiar el perquè, he arribat a la conclusió que l’alçada del bosc i el vessant on està ubicat, fa que la zona quedi desprotegida del vent, que segurament ha provocat l’assecament dels pocs bolets que hi havia, i ja de pas, privar que hi hagi naixença de nous bolets. És el punt negatiu del dia, de vegades, el que semblen les previsions més fortes i fiables, també poden fallar.

 

 

 

Mentre anem baixant, me n’adono que el dia ja l’hem fet, que he viscut una altra jornada de bolets que perdurarà i que explicarem i recordarem durant els propers anys. Han estat dos dies de pura fusió boletaire i m’he pogut treure l’espina que portava clavada amb el cep, des de feia anys.

 

La collita entre tres, de ceps edulis i algún rovelló deliciosus

 

De sobte comença a ploure, encara estic lluny del cotxe, però tot m’és igual. En aquests moments no hi ha cap lloc on pugui estar millor. El bosc i els seus bolets, una vegada més, m’han ensenyat el camí de la felicitat i han agraït el meu respecte i estimació cap a ells, fet que per a mi, no té preu.

Seguirem visitant la zona i d’altres de properes, a l’espera que els rovellons decideixin ser els protagonistes de la festa!

 

Exemplar de boletus edulis enganxats

 

  • Carles Gutiérrez Burniol

    D'origen Berguedà i boletaire des de ben petit per tradició familiar, amant dels boscos i muntanyenc d'alta muntanya. Intrigat per entendre el món dels bolets a través de totes les variables que hi intervenen. Defensor del medi natural i apassionat en olorar la terra mullada, visualitzar els colors de les estacions i respirar l'aire fresc i saludable de la muntanya.

    Impulsor del Blog de bolets i muntanya d'en siureny, publicador a Bolets.com
    Facebook  |  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.