Assalt al cep: boletus edulis (3ª part)
Hem deixat reposar el bosc uns dies, hi tornem amb ganes de saber com han evolucionat els rovellons, però els ceps edulis continuen sent els protagonistes i la florada persisteix com mai.
El bosc continua treballant a clapades i es fa notar. Molta varietat de bolets, les muscàries, llores, pinatells (suillus) són els protagonistes de la zona juntament amb el cep edulis. Fins hi tot hem vist mostra de llenega blanca !
Comencem a tenir ganes d’explorar noves zones, però no és gens fàcil, vist com estan les coses per on ens movem. Convé per això, controlar i no treure ull a les variables i altres zones que en les properes setmanes ens donaran bolets d’altres tipus. Estem en plena temporada boletaire de tardor al Pirineu, i la cosa ha començat bé.
Estem en un període en què el boletaire li agradaria poder-se dividir per visitar molts dels seus racons màgics, però al no ser possible, cal posar esforços en buscar la millor zona a escollir. Els grans interrogants del dia abans de sortir al bosc a buscar bolets, els dubtes de la zona escollida, humitats, floració… totes elles es resolen quan el boletaire fa les primeres passes per endinsar-se al bosc, se’ns dubte un del moment més important del dia; el moment clau per saber si hem encertat amb les nostres previsions.
Ens arriben veus que els bolets comencen a sortir amb ganes a molts més llocs. Són bones notícies pel món boletaire. Molts boletaires tornaran a visitar els seus millors racons, que no visiten des de la temporada passada, i amb aquests, els bons records tornaran en ment. Ara més que mai, hem de recordar que cal respectar el medi natural, només d’aquesta manera, podrem viure jornades inoblidables amb els bolets als nostres boscos.
A continuació, una mica de galeria de les millors imatges del dia, d'aquesta tercera i darrera part dedicada al cep edulis.