Buscant varietat per terra baixa

Els bolets ens porten fins al litoral, en poca quantitat però amb gran varietat

 

Bolets variats nets preparats per ser cuinatsAprofitant uns dies que hem pogut coincidir amb l'Ivan, a mitjans d'aquesta setmana de tots sants, hem decidit fer algunes sortides junts al bosc per contrastar coneixements boletaires. L'Ivan és un expert en zones baixes i després d'haver controlat on havien caigut les darreres pluges, ens traslladem a un seguit de boscos que produeixen gran quantitat de bolets. En aquesta ocasió, tenint en compte que les grans collites estan molt complicades, optem per buscar varietat i la trobem. Els boscos de roure i alzina aguanten la humitat de les darreres remullades tot i que no esta previst que duri gaire, les fagedes estan seques però els ceps tenen ganes de sortir i ho fan tímidament. 

 

 

Són moments de saber interpretar el terreny millor que mai i no perdre massa temps allà on no hi ha vida micològica. Així ho fem, visitem uns quants boscos que ens regalen, cada un a la seva manera, una multitud d'espècies comestibles. I és que voltar el territori és bo per tenir una visió global de com estan les coses, desgraciadament, avui en dia cada vegada pitjor. 

Descripció i imatges de les varietats collides

 

Els rovellons vinaders comencen a treure el cap, en poca quantitat però tot un luxe poder-los collir tal i com estan les coses. Els podem trobar en pinedes de pi pinyoner i pinastre o amb boscos d'alzina... tot un repte trobar-los si estàs acostumat al rovelló de muntanya.

 

 

Altres varietats com ous de reig, ceps aereus i rossinyols, compartien hàbitat en un pam de terreny. De vegades passem llargues estones sense veure bolets i de sobte els trobem tots de cop. Per això sempre és bo sortir al bosc, perquè mai sabrem com ens sorprendrà i sempre s'ha d'estar exposat a rebre alegries!

 

 

Al final tornem a casa després de passar un gran dia boletaire, hem vist més espècies de bolets que mai i això sense comptar els bolets no comestibles que s'han deixat veure amb les seves millors versions (Amanita phalloides, rubescens, guita de bruixa...).

Fins a onze sumen les espècies comestibles que ens emportem cap a casa, aquestes són: trompetes de la mort, carlets, rovellons deliciosus, rovellons vinaders, camagrocs, ceps edulis, ceps pinicoles, ceps aereus, ous de reig, lleterola vermella i rossinyol. Una escala de color imperial de bolets, que no cada dia ens oferirà el bosc i és que a falta de quantitat, varietat ! Seguidament, un recull de les millors imatges captades de tots aquests bolets.

 

Ja veieu, una bona tria per fer un parell de menjades de cada bolet, que en vistes de com està el panorama, hem aprofitat al màxim els bolets fent unes receptes espectaculars que en breu publicarem a l'apartat de receptes boletaires.

 

Boletaires, heu sortit a buscar bolets pel litoral? si heu trepitjat aquests boscos esperem que compartiu les vostres experiències i opinions comentant a peu de pàgina o fent-ho a través del fòrums o xarxes socials

 

  • Boletaire Ivan IPVIPV- Ivan Pino

    Boletaire des que tenia ús de raó i podia caminar, seguint la tradició i les ensenyances de l'avi.
    Caminador, explorador i curiòs que s'ha prés això dels bolets com un esport i un repte a més d'una afició.
    Interessat en investigar tot el que fa referència a cicles de bolets, apassionat de la meteorologia i aprenent de geologia i botànica.

    Impulsor d'Amb B de Bolets i Bolets.com
    Facebook | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

  • Carles Gutiérrez Burniol

    D'origen Berguedà i boletaire des de ben petit per tradició familiar, amant dels boscos i muntanyenc d'alta muntanya. Intrigat per entendre el món dels bolets a través de totes les variables que hi intervenen. Defensor del medi natural i apassionat en olorar la terra mullada, visualitzar els colors de les estacions i respirar l'aire fresc i saludable de la muntanya.

    Impulsor del Blog de bolets i muntanya d'en siureny, publicador a Bolets.com
    Facebook  |  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.