El boletaire contra el cuc
Aquesta temporada el rovelló, el bolet més conegut, buscat i consumit a Catalunya, està sortint molt corcat. És realment frustrant anar tallant rovelló darrera rovelló i no poder aprofitar-ne un! Molts boletaires atribueixen aquesta invasió de cuc a la lluna, però portem més d'un cicle lunar i el tema del cuc no millora. Deixarem les teories de per què es corquen els bolets per a un altre article.
Més o menys això ens va passar ahir, previ fracàs en un bon lloc lleneguer. Molts i molts rovellons, però pràcticament no en podies aprofitar cap. El manual del boletaire diu que quan trobes els bolets molt corcats has de pensar en el temps que ha fet prèviament (humitat, temperatura, vent i pluja), intentar trobar el paràmetre que ha fet tant feliços als insectes i redirigir la recerca cap a les parts del bosc on creiem que ha afectat menys aquest paràmetre, seguint la nostra intuició boletaire.
I així ho vam fer... concretament vam pujar d'alçada i vam buscar la humitat del matí a l'herba, fugint així de la sequetat del bolet que facilita la feina als insectes.
Va funcionar... a mitges. Vam passar d'un 95% a un 60% de rovelló amb cuc, i tots els que no eren a l'herba eren ben corcats, però almenys vam poder aprofitar-ne algun!