Buscar camagrocs o vaquetes de pi

El camagroc o vaqueta de pi, un bolet abundant i bo a la cuina.

Collim un camagrocEl camagroc, Cantharellus lutescens, també anomenat vaqueta o rossinyol de pi és un bolet que ens farà estar hores i hores literalment arrastrant-nos pels terres, degut a que apareix en grans colónies i abundositat i a la feinada que porta anar-los collint un a un. Així doncs, aquest bolet serà el millor aliat dels fisioterapetures, ja que la recolecta de camagroc en portarà a més d'un a veure les estrelles a genolls i melucs en cas que omplin un parell de cistelles. És el que popularment es coneix com "una feina de xinus", o sigui molt laboriosa, repetitiva i de mai acabar.

 

El camagroc apareix en bosc de pi, preferentmennt en zones humides i en forma de grans flotarades. El que sigui un bolet molt abundant no en desmereix el bon rendiment que oferix a la cuina, així doncs i hi ha un munt de receptes basades en el camagroc que us faran gaudir com el que més.  També podem assecar el camagroc, cosa que cal fer en llocs ventilats, ja que desprén una forta aroma durant el procés de secatge.

Floterada de camagrocs en viu i en directe.

Fotos dels camagrocs a la molsa.

 

Podeu afegir els vostres comentaris sobre el camagroc a peu de plana, així com compartir o comentar a les xarxes socials les vostres receptes i experiències relacionades amb aquest bolet

.