Collint fredolics en ple hivern

Un hivern suau ha permés bones florades de fredolics al centre i litoral

Fredolics a ple febrer, collita seleccionada La mala temporada passada amagava algunes sorpreses que estan apareixent en ple hivern. Ja havia collit fredolics anys enrere a la Catalunya central en ple mes de desembre, però ràpidament quedaven exhaurits per les típiques glaçades que predominen durant l'hivern en aquesta zona.

Les temperatures suaus i minses gebrades d'aquest gener, acompanyades d'algún ruixat esporàdic, ha provocat una florida important de fredolics a varis punts del territòri, les humitats s'han mantingut elevades, i han aparegut altres espècies de bolets en unes èpoques totalment inusuals.

 

 

 

Poc m'esperava trobar-me tal florida de fredolics ahir al Bages, sobre una cota d'uns 600m i en plena obaga! una proba més de lo incert que és aquest món que tant ens balla el cap. El factor clau ha estat les humitats i les poques glaçades que hem tingut, tot i que en aquests dies de candelera, els factors indiquen que tindrem un fred viu en els propers dies que ens serviran per preparar la nova temporada boletaire de primavera.

Així doncs, toca donar-li un petit homenatge al fredolic, per aguantar tant bé el fred i per sorprendre als boletaires en aquests dies de ple hivern!

 

Fredolic i romaní, els fruits del bosc

 

Boletaires, heu collit fredolics aquest hivern ?

Podeu compartir la vostra opinió afegint un comentari al peu d'aquest article, comentant el contingut en els fórums de boletaires o difonent en xarxes socials.

 

  • Carles Gutiérrez Burniol

    D'origen Berguedà i boletaire des de ben petit per tradició familiar, amant dels boscos i muntanyenc d'alta muntanya. Intrigat per entendre el món dels bolets a través de totes les variables que hi intervenen. Defensor del medi natural i apassionat en olorar la terra mullada, visualitzar els colors de les estacions i respirar l'aire fresc i saludable de la muntanya.

    Impulsor del Blog de bolets i muntanya d'en siureny, publicador a Bolets.com
    Facebook  |  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.