Radar sobre google earth

Per què necessitem el radar sobre google earth?

Tempesta a Girona

A l'article consultar dades de pluja us parlava del rain-alarm, i us deia que era una eïna còmode i ràpida però força inexacta en la localització correcta de la pluja. Per a que us feu una idea, i això s'ha de tenir molt en compte amb les tempestes de primavera i estiu.

Jo tinc controlat un vessant obac a Setcases on sé que es fan ceps (sí, aquest que tots teniu al cap...). Sovint allà les tempestes es queden a la carena del Costabona o baixen per la llera del riu. Si rain-alarm em falla en la localització uns quants quilòmetres jo puc pujar a buscar ceps allà i errar el tret, pensar-me que ho faig malament i realment haver fallat només en no haver utilitzat unes eïnes acurades. El mateix a zones de prat, veig la tempesta de calamarsa a sobre les pastures i resulta que realment ha passat per la pineda soleia del costat... I l'eina acurada necessària és el radar sobre google earth.

Com puc tenir el radar a sobre el google earth?

En primer lloc agraïr a en Jordi Oriol i a la seva interessant web calonge-meteoweb per donar-nos a conèixer l'aplicació i oferir-nos el seu ajut en tot el que necessitem. Pas a pas, intentant explica bé com tenir el radar sobre google-earth.

Què és google earth?

Google earth és un programa que ens dona una imatge de satèl·lit global. També ens ofereix el noms dels pobles, fotografies pujades per altres usuaris i moltes aplicacions més. Per mi és molt més útil el visor de l'ICC, però aquell no ens serveix per posar-hi el radar perque no s'actualitza, i a més això és un altre capítol que ja tractarem.

Descarregar google earth

Descarreguem google earth de la pàgina oficial aquí i l'instalem.

Descarregar l'arxiu amb el radar

Descarreguem l'arxiu aquí. Tothom tranquil que no hi ha virus.

Posarl el radar al google earth

Obrim google earth i al menú de l'esquerra, on posa "Lugares" busquem "Radar nou" i si no està seleccionat el seleccionem. Veureu que ens surt el radar sobre Catalunya, però és una imatge antiga, del 2011.

Hem de posar-nos a sobre de "Radar nou" a "lugares", prèmer el botó dret del rató. Triem l'opció "Propiedades", al Mac surt com "Obtener información", premem i a la barra on surt "vínculo" esborrem el que hi hagi (si hi ha alguna cosa) i enganxem això 

http://www.meteo.cat/servmet/radar/images/cappicor_catalunya_10dBZ/composicio_ultima.png

Et voilà! Ja tenim el radar actualitzat al google earth, ara només cal acostar-lo als llocs que ens interessin per saber si plou o no.

En sortir del programa ens demanarà si volem desar els canvis, contestem que sí i llestos.

Espero que us faci servei.

Teniu algun problema per intal·lar el radar a google earth?

Ens podeu deixar un comentari al peu d'aquest article, i mirarem de solucionar-lo. També podeu compartir la vostra opinió afegint un comentari al peu d'aquest article, comentant el contingut en els fórums de boletaires o difonent en xarxes socials.comentant el contingut en els fórums de boletaires o difonent en xarxes socials.

 

 • Boletaire Ivan IPVIPV- Ivan Pino

  Boletaire des que tenia ús de raó i podia caminar, seguint la tradició i les ensenyances de l'avi.
  Caminador, explorador i curiòs que s'ha prés això dels bolets com un esport i un repte a més d'una afició.
  Interessat en investigar tot el que fa referència a cicles de bolets, apassionat de la meteorologia i aprenent de geologia i botànica.

  Impulsor d'Amb B de Bolets i Bolets.com
  Facebook | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.