Puig de Bassegoda (1373m)

Busquem colors de tardor per l'Alta Garrotxa enmig d'un paisatge sensacional

 

Colors de tardor a l'Alta GarrotxaA falta de bolets i tenint en compte que els colors de tardor ja despunten com mai, hem decidit anar a pujar el cim del Bassegoda a l'Alta Garrotxa. I és que si es vol gaudir dels colors que ofereixen els boscos a la tardor, no hi ha millor indret que aquest per anar a visitar. La idea era guanyar alçada per poder veure les vistes des de tots els vessants. El Puig de Bassegoda ens ofereix aquesta possibilitat ja que s'eleva en solitàri i ens permet gaudir d'unes genials vistes que van des del cap de creus fins al pirineu oriental passant pel massís del Canigó. A més d'una espectacular panoràmica de tota la Garrotxa i part de l'Empordà.

Una de les coses que més ens ha sobtat, és la gran varietat de boscos que hem trobat per la zona, d'aqui suposem aquests grans contrastos que embolcallen els boscos de tots colors durant la tardor. Boscos inmens de castanyers, fagedes, alzinars i també boscos amb pi roig... una delicia per qui li agradi la varietat i un plaer pels autòctons en temps d'anar a buscar bolets, ja que tenen un mar de varietats per escollir bosc.

Dades del recorregut:

Ermita de St Andreu de Guitarriu - El Serradell - Font del Serradell - Treu petit - Castanyeda de Ca n'Agustí - Collet Vinardell - Coll de la caseta - Emita Mare de Déu de les Agulles - Collet de Santa Maria - Caire de Comabella - Puig de Bassegoda - Coll de Riu - Coll d'Espinabell - Coll d'Alp - Coll de Faja - Ermita de St Andreu de Guitarriu. 

  • Alçada mínima: 950m
  • Alçada màxima: 1373m
  • Distància: 12 km
  • Temps empleat: 6h 20m (contant parades)
  • Desnivell + : 920m
  • Desnivell - : 882m

 

Ara ús deixem amb una seqüència d'imatges de tot el recorregut amb la intenció de compartir aquests contrastos de colors que ens ofereix la tardor en aquesta comarca. Els colors de tardor a l'Alta Garrotxa!

 

Mapa del recorregut

Mapa recorregut circular ascenció al Bassegoda

 

 

Travessem els cingles de Guitarriu per creuar al vessant nord on veiem per primera vegada el Bassegoda

Bassegoda des dels Cingles de Guitarriu

 

 

Després de fort descens fins Ca n'Agusti començem la pujada continuada cap al Bassegoda pel vessant oest. A l'esquerra els cingles de Guitarriu, al fons els plans de ca n'Agustí i a la dreta el punxegut Ferran (883m). Al centre en darrer pla es veu bé la silueta del Puigsacalm

Cingles de Guitarriu, ca n'Agustí i Ferran

 

 

Fites senyalitzadores pujant pel Caire de Comadells, amb vistes cap al vessant de pujada amb les muntanyes del pirineu de Núria al fons

Fites indicadores pujant el Bassegoda a la zona del Caire de Comadells

 

 

Ja som al Puig del Bassegoda (1373m), vistes cap al nord amb el Canigó (2784m) amb els núvols amorrats al cim

Massís del Canigó vist des del Bassegoda 

 

Ara mirem cap a l'est direcció el mar amb el golf de Roses al fons i una bonica panoràmica de l'Empordà

Golf de Roses des del Bassegoda i panoràmica Empordà

 

 

Colors de tardor mirant cap al nord zona del Bac de Principi

Colors de tardor des del cim del Bassegoda

 

 

Colors de tardor mirant cap a Maçanet de Cabrenys

Colors de tardor des del cim del Bassegoda mirant cap a Maçanet de Cabrenys

 

 

Zoom cap al Puig de Comanegra (1557m) i Puig de les Bruixes (1393m) uns dels propers futurs objectius, amb el pirineu de Núria de teló de fons

Puig de Comanegre, Puig de les Bruixes i pirineu de Núria vistos des del Bassegoda

 

 

Per acabar, més colors de tardor baixant cap al Coll de Faja

Espectacle de colors baixant cap al Coll de Faja

 

Heu realitzat mai aquesta ascenció, sabeu que es pot pujar per diverses vies diferents? Si mai heu pujat el Bassegoda o heu visitat l'Alta Garrotxa durant la tardor, ús agrairem que compartiu les vostres aventures comentant a peu de pàgina o mitjançant els fòrums i xarxes socials.